Ergonomisch Dragen 2017-05-24T14:00:42+00:00

Iedere ouder draagt zijn/haar kind dagelijks. Of het nu is om je peuter even te laten uitrusten of troosten, of om van de ene plaats naar de andere te gaan met je baby… Het voelt heel natuurlijk. Baby’s en peuters vinden het heerlijk om gedragen te worden. En het is ook heel goed voor hen.

Volg onze pagina specifiek over dragen op Facebook!

Vind je het lastig om je baby of peuter op de arm te dragen? Ben je op zoek naar een mogelijkheid om je handen vrij te hebben en toch je kleintje dicht bij je te kunnen dragen?

Als draagconsulente kan ik (Sylvie) je helpen om samen met jou/jullie op zoek te gaan naar het meest geschikte draagsysteem dat bij jullie past. Of dat nu een draagdoek is, of een Soft Structure Carrier (= draagzak), of iets daar tussen hoort… De mogelijkheden zijn eindeloos! Zie je door de bomen het bos niet meer? Ik kan jullie wegwijs maken in de veelheid van informatie die overal op je afkomt.

Heb je al wat meer ervaring met dragen en wil je je knooptechniek verbeteren? Ook dat kan!

Wens je meer info of persoonlijk advies, lees gerust verder en/of contacteer Sylvie!

 

Draagconsult

Een draagconsult bij een draagconsulente wordt op heden in onze regio (nog) niet vergoedt door de mutualiteit (we streven er wel naar, dus wie weet in de toekomst…).

Een individueel draagconsult duurt gemiddeld anderhalf tot 2u en komt op €75 (per ouderpaar). Hiervoor kom ik aan huis met materiaal en draagpoppen om te oefenen. Pas na het oefenen is het de beurt aan je eigen kindje, zodat je kindje ook niet overprikkeld wordt als je enkele keren opnieuw probeert.

Wat komt er inhoudelijk aan bod op een draagconsult?

Dat is afhankelijk van jouw vraag! Mogelijkheden zijn:

  • Intro: Een overzicht krijgen van de mogelijkheden om je kindje ergonomisch te dragen, en op zoek gaan naar een geschikt draagsysteem voor jou/jullie.
  • Knoopconsult: Je hebt als een doek, maar kan er nog niet voldoende mee knopen, of je wenst een nieuwe knooptechniek aan te leren.
  • Je kindje heeft een specifieke nood omwille van gezondheidsredenen of werd een beetje vroeger dan gepland geboren. Ook dan kan je dragen en ga ik (meestal in overleg), samen op zoek naar de meest geschikte draaghouding en draagsysteem.

 

Draagworkshop

Wil je een draagworkshop organiseren bij jou thuis? Heb je met enkele mensen afgesproken om samen een consult te willen? Neem gerust contact op om afspraken en prijs te bespreken.

Op regelmatige basis organiseer ik zelf workshops. Meer info hierover vind je in de agenda. (volgt!)

 

Wil je weten of het draagsysteem dat je paste of zag op een consult ook echt goed voelt als je er wat langer mee draagt? Dan kan je ook een draagsysteem huren! Lees verder voor meer info.

 

Huren

Ga je er tussenuit en wil je voor een korte periode een draagsysteem gebruiken? Wil je voelen of een bepaald draagsysteem ook zo goed blijft voelen als je er langer mee draagt? Dan kan je huren.

Draagdoeken en draagzakken kunnen gehuurd worden met een waarborg van €60 (die je uiteraard terug krijgt) en een huurprijs van €5/week.

Wil je een draagzak huren maar wil je ook wat meer informatie om die goed af te stellen en goed te kunnen gebruiken zonder een volledig consult te volgen? Dan kan je vragen naar een pasconsult. Hierin neem ik een half uur de tijd om: je uit te leggen en tonen hoe je de draagzak correct gebruikt, je vragen te beantwoorden en de draagzak voor jou en je kindje goed af te stellen. Voor een pasconsult betaal je €20.

 

Overzicht van het te huren materiaal

(foto’s volgen)